Torsdag lukkede vi EM 2011 af med en fin 24. plads i andet race, hvilket bragte os tilbage i trediverne på resultatlisten. Samlet endte vi således som nr. 39 ud af 80 i den åbne klasse, og som nr 13. blandt amatørbesætningerne.

Et resultat som vi før EM gik igang ville være ok tilfredse med, men som stævnet er skredet frem, er vi ikke rigtigt oppe at ringe over det. Vi startede rigtig godt ud, og lå placeret som nr. 29 efter den første dag med mellemluft, hvorefter vi desværre har været på en rutschetur ned ad listen. Vi har haft ret store udfordringer med vores krydsfart i den lette vind de sidste 4 dage, og har virkelig kæmpet for at holde fast. Dét kombineret med for mange halvdårlige starter, uheld og strafvendinger gør, at vi har været på overarbejde for hele tiden at sejle os op fra et dårligt udgangspunkt. Vi kan derfor ikke lade være med at tænke på hvordan det samlede billede ville have set ud, hvis vi havde været mere agressive i starterne, og blevet skånet for en del af uheldene. I de sejladser hvor vi rent faktisk kommer godt afsted fungerer tingene, hvilket vores tre sejladser med placeringer i tyverne vidner om.

Det er rigtigt positivt, at vi ender med en meget stabil serie uden de store udfald. Vores dårligste resultat er en 52. plads i fjerde sejlads hvor vi først dgfev online casino blev sejlet ned og senere fik en straf – man skal helt frem til Puma som blev nr. 20 samlet for at finde en båd med en bedre fratrækker end os! Det fortæller os, at vi har hævet vores bundniveau markant, og det er med baggrund i dette, at vi mener at der er plads til os længere oppe på listen – specielt hvis vinden samtidig er over 4-5 m/sek.

Vi har stort set ikke trænet i let vind i år, og det kan virkelig mærkes til et stævne som dette. Vi er ikke skarpe på hverken trim eller teknik, og det straffes benhårdt når man sejler mod så dygtige og erfarne sejlere som her. Det glæder os derfor, at VM næste år sejles i Italien hvor mistralen gerne skulle hjælpe os med denne udfordring…

Alt i alt har EM været et super stævne hvor vi dels har lavet et af vores hidtil bedste resultater, men samtidig fået en masse ny viden og ideer til ændring af vores trim og boathandling. Vi mener ikke at vi her har ramt vores topniveau, og vi ser derfor frem til at give den gas resten af sæsonen og blive endnu skarpere frem mod næste milepæl – VM i 2012.

Se sammendrag fra dag 1 her: