Svensk Mesterskab blev for Melges.dk Sailing Team en særdeles positiv oplevelse, da vi formåede at holde fast i lørdagens samlede 5. plads og dermed sluttede lige efter de tre førende nordmænd og en enkelt svensker. Det er en placering som vi er rigtig godt tilfredse med, det hårde felt taget i betragtning – Storm Capital er dobbelt amatørverdensmester, Sebago NOR 400 blev 3 til VM 2010 og SWE666 vandt amatørrækken ved forårets Italienske Mesterskab.

Søndag var der igen 10-14 m/sek, og vi fik startet fint ud med en 3. plads i første race. Derfra gik det dog lidt ned ad bakke i de to følgende sejladser, hvor taktikken ikke rigtig spillede. Vi havde dog et relativt komfortabelt spring ned til de næste placeringer, så der var ikke rigtig panik.

Pigerne i Team XX gjorde det, på trods af en skadet online casino kvinde der blev i land søndag, super godt under hele stævnet, og sluttede lige efter os på en fin 6. plads. De svenske værter fik dermed for alvor set hvilken udvikling vi har gang i i Danmark, og det tegner dermed godt for sommerens EM hvor vi satser på at give den fuld gas!

Alt i alt et rigtig fedt stævne, med 8 sejladser i fuld blæs! Det var vores første internationale stævne i hård vind efter MAIOR 2010, så det var virkelig lærerigt at få prøvet en masse ting af, og samtidig have muligheden for at benchmarke i forhold til nogle af de absolut bedste besætninger i klassen. Vi fik også samtidig afprøvet vores nye Helly Hansen sejlertøj, idet det pissede ned størstedelen af tiden… Vi var dog alle tøre da vi kom i land, så det er perfekt!

Der deltog 17 Melges 24 i stævnet fra Norge, Sverige og Danmark.

Vi ses næste år!

Download resultaterne her: SM results 2011 eller se dem her.

Se også flot video fra STSS her