Efter fem intense sejladser i alt fra kuling til let mellemluft, forsvarede vi søndag sidste års sejr i efterårsklassikeren på Øresund. Der deltog 65 både og 6 Melges 24.

Lørdag var der hele dagen rigtig god vind, og hen på eftermiddagen blev der på en af bådene målt 16 m/sek. Den hårde vind passede os perfekt på den teknisk svære chikanebane, og på trods af flere fodfejl vandt vi to sejladser og blev nr to i den tredje. Super fedt at stævneledelsen gav os lov at sejle i frederikshavnerluft, hvor fårene virkelig blev skilt fra bukkene og flere måtte udgå. Chikanebanernes sidste ben var en to sømil lang lænser hvor vi konstant lå mellem 12 og 18 knob. Det fås vist ikke meget federe i en sejlbåd til 169.000,-!!!

Søndag tog vi på vandet i flot efterårsvejr, og fik to gode og meget tætte sejladser i den springende mellemluft. Der blev sejlet op-ned baner så det galt virkelig om at time sine slag på vindspringene med trafikken af både på op til 63 fod, hvor enkelte åbenbart sejlede efter mottoet “størst kommer først”… Selvom det til tider var rigtig svært at finde melodien på kryds, formåede vi i sidste sejlads at sejle sejren hjem, efter et rigtigt gyseropkryds med skiftende føringer.

På land var vi lige ved at misse præmieoverrækkelsen, men heldigvis nåede vi lige at sende Kris ind i løbsvinder-quizzen, hvor han en efter en slog de andre deltagere ud i regelspørgsmål, og til sidst stod tilbage med et gavekort på 20.000,- til en Elvström-spiler! Bum!

Alt i alt et fedt stævne med masser af tæt Melges-ræs og 18-knobs planeture! Vi kommer tilbage næste år hvor vi håber respekten for vores shiny nye RIG-TIG spiler gør det muligt at score hattrick i Øresundskassikeren!