Efter tre intense dage på vandet med hele 13 gennemførte sejladser (!) blev Spring Cup II i Aarhus i dag afgjort med Melges.dk som samlet vinder, foran et felt på 16 norske, finske og danske både! Samtidig blev det vores første stævne i nyt tøj fra Helly Hansen, som har forlænget sponsoratet to sæsoner frem. Det er vi super glade for, og vi har svært ved at forestille os nogen bedre måde at fejre det på, end med en sejr! Specielt de nye Helly Welly støvler var en god makker i krap sø og MEGET koldt vand – den kombination plejer at give pænt kolde tæer…

Vi lagde rigtig godt ud fredag, med to førstepladser og en 6. plads, og overnattede således på en samlet førsteplads. Lørdag sejlede nordmændende i Avalanche NOR 478 super stabilt med en serie på 1, 4, 2, 1, 4 mens vi tog elevatoren op og ned med 12, 1, 7, 3, 14. Det var rigtig svære forhold med let og springende luft, hvilket vores, og mange andre besætningers, noget svingende resultater i dén grad vidner om. Det er virkeligt krævende at sejle hurtigt i en Melges 24 i let vind og sø, og vi var fuldstændig færdige da vi efter 5 sejladser fladede ud foran Aarhus Sejlklubs grill med en moleøl i hånden.

Avalanche startede søndagens finaler ud med et 13 points forspring til os og to andre både – norske Blow og danske Sailing Academy – på en delt 2. plads, men mens vi skød den af med to førstepladser i dagens to første sejladser, hev de en 10. plads og et sort flag hjem. Samtidig gik det skidt for Sailing Academy, hvilket pludselig åbnede døren for os til at genvinde fredagens føring. De tre sidste sejladser blev en blandet affære, med to dårlige starter og en hård fight for at komme tilbage i det tætte felt, men det lykkedes os at få os placeret i nærheden af de to norske både og pludselig var sejren en realitet. Det er absolut vores vigtigste sejr til dato i Melges 24’eren, og med 5 førstepladser føler vi at den er fortjent.

Vi kan virkelig mærke, at de mange timer på vandet i det tidligere forår kombineret med et stort fokus på kommunikationen ombord er begyndt at give afkast, og vi ser frem til resten af sæsonen, med VM på Gardasøen som det helt store højdepunkt.

Den samlede Spring Cup serie blev vundet af norske Blow (NOR 600) med Peder Nergaard ved roret, Melges.dk på andenpladsen og danske Softice (DEN 782) på tredjepladsen.

Samlet stilling, Spring Cup II:

1. Melges.dk DEN 612, 34 points
2. Avalanche NOR 478, 38 points
3. Blow NOR 600, 39 points