After two consecutive years with silver medals 2015 was finally the year where we took the gold!

Stævnerapport fra Melges24.dk:

Sidste weekend(d. 21-23 aug) løb det danske mesterskab af stablen i Sundby Sejlforening. Et vellykket arrangement der endte med en overlegen sejr til den danske båd Melges.dk, som var rejst hele vejen fra Frederikshavn.

Til stævnet deltog 26 både, heriblandt 9 udenlandske besætninger fra henholdsvis Norge, Sverige og Tyskland. Der var sørget for godt vejr til de 3 dages sejlads der var planlagt, men højtryksvejret gjorde desværre også at vinden lod vente på sig. Det blev til 8 sejladser over de 3 dage, hvor banelederen de to første dage kæmpede for at få stabil og nok vind til at sætte sejladser i gang. Sejlerne var på vandet rigtig mange timer, men når der er 25 grader, høj solskin og kammerater i nærheden kan man godt være tålmodig.

Fantastisk sejlvejr

Søndag slog vinden igennem og der blev sejlet 3 sejladser i 7-8 m/s.  Det danske felt er fyldt med dygtige sejlere og der er hele banen rundt tæt kamp om pladserne. Alligevel formåede Kris Houmann og besætningen på Melges.dk (DEN 612) at ligge et godt forspring ned til nærmeste forfølger med 11 point. Besætningen har 2 sølvmedaljer i bagagen, så det var en forløsning for drengene der har sejlet fast sammen i Melges 24 i knap 6 år.

Tidligere dobbelte Danmarks mester Kim Christinsen fra Egå (DEN 782) havde en dårlig start på stævnet, men kommer godt tilbage med en god racedag søndag og ender 3. bedste dansker. Sølvmedaljen går til DEN 684 Elsa med Jesper Bendix ved roret.

Fra klassens side skal der lyde en stor tak for Sundby sejlforening som stod for et fantastisk arrangement uden gnidninger og formentlig den mest effektive og hurtigste mobilkran der er set til dato i melgesklassen.